Heuvelrugzone visie inspraak en bomenkap Utrechtseweg

Heuvelrugzone visie inspraak en bomenkap Utrechtseweg

In de ronde (peiling) van 9 februari over de Heuvelrugzone visie heeft ons bestuurslid Michiel Mooibroek ingesproken. In lijn met het participatie rapport van bureau Labyrinth staat Stichting Groen in Amersfoort ook achter de wens van de bewonders dat dit een groen gebied blijft en bouwplannen tot een minimum worden beperkt.

Nog geen 2 weken weken later werden wij compleet verrast toen 1 van onze bestuursleden de enorme kap zag aan de Utrechtseweg, naast Verzorgingshuis De Lichtenberg. Dat hier gebouwd zou worden stond in de plannen als “planfase”, maar dat dit hele gebied kaalgekapt zou worden kwam voor zowel ons als vele anderen als een complete verassing. Had de bebouwing niet mooi tussen de grote monumentale beuken en grote eiken ingepast kunnen worden? De provincie zou de kapvergunning afgegeven hebben en de gemeente was hiervan op de hoogte, maar hoe het procies zit moet nog uitwijzen. Wat ons betreft wordt dit tot op de bodem onderzocht.

Media: