Bij de Westelijke ontsluiting komen wij op voor de 3800 waardevolle bomen en de beschermde diersoorten aan de westkant van Amerfoort.

Petitie

De petitie “Nee tegen de plannen voor de Westelijke Ontsluiting in Amersfoort” is afgelopen periode gestegen naar ruim 9000 handtekeningen! Iedereen hartelijk dank die getekend heeft. Heb je nog niet getekend? Doe dat dan alsnog aangezien we deze handtekeningen binnenkort nogmaals gaan aanbieden. Stuur deze tip ook door naar alle buren, familie en vrienden die ook voor 3500 bomen willen opkomen

Doorstroming

Veel bewoners hadden al jaren een vermoeden en wij zagen het ook: het verkeer aan deze kant van Amersfoort neemt steeds meer af, zeker na het verdwijnen van het Lichtenberg Ziekenhuis. Alleen blijft de gemeente met hun (blackbox) verkeersmodel volhouden dat het verkeer sterk gaat toenemen en in 2025 helemaal vastlopen. Daarom hebben wij verschillende verkeersonderzoeken uitgevoerd met oa verkeersbureau XTNT en advies en ondersteuning gehad van infrastructuur professionals (zoals Prof. B. van Wee).

Onderzoeken en aanvullende informatie

Doorstroming videos